Sastāvdaļas
- 60 g cukura
- 3 olu baltumi
- 2 olu dzeltenumi
- 50 g miltu
- 30 g pūdercukura
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 190-200°C temperatūrai.
- Atdalītus olu baltumus liek ledusskapī, lai tie būtu auksti.
- Pusi cukura sablenderē kopā ar olu dzeltenumiem gaišā, gaisīgā masā.
- Sablenderētos olu dzeltenumus liek bļodā, pievieno izsijātus miltus - uzmanīgi samaisa, lai neveidojas kunkuļi.
- Atdzesētos olu baltumus sakuļ mīkstās putās.
- Pakāpeniski pievieno atlikušo cukuru, pēc katras pievienošanas, turpinot kult.
- Kuļ tik ilgi, kamēr cukurs ir izkusis, bet olu baltumu masa kļuvusi gluda un spīdīga.
- Uzmanīgi olu baltumu masu samaisa ar olu dzeltenumu masu, maisa ar silikona lāpstiņu, no lejas uz augšu.
- Mīklu pārliek konditorejas šļircē vai maisiņā.
- Izspiež cepumus veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs, 10-12 cm garos pirkstiņos.
- Cepumus divreiz pārkaisa ar pūdercukuru, izsijājot to caur sietu.
- Atstāj uz 10-15 minūtēm, cep krāsnī 10-12 minūtes.
- Cep, kamēr cepumi kļūst zeltaini-bēšīgi.
- Gatavus cepumus atdzesē veidnē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!