Savojardi jeb dāmu pirkstiņi - cepumi Tiramisū pagatavošanai

Savojardi jeb dāmu pirkstiņi - cepumi Tiramisū pagatavošanai Foto: Savojardi jeb dāmu pirkstiņi

Sastāvdaļas

  • 60 g cukura
  • 3 olu baltumi
  • 2 olu dzeltenumi
  • 50 g miltu
  • 30 g pūdercukura

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 190-200°C temperatūrai.
  2. Atdalītus olu baltumus liek ledusskapī, lai tie būtu auksti.
  3. Pusi cukura sablenderē kopā ar olu dzeltenumiem gaišā, gaisīgā masā.
  4. Sablenderētos olu dzeltenumus liek bļodā, pievieno izsijātus miltus - uzmanīgi samaisa, lai neveidojas kunkuļi.
  5. Atdzesētos olu baltumus sakuļ mīkstās putās.
  6. Pakāpeniski pievieno atlikušo cukuru, pēc katras pievienošanas, turpinot kult.
  7. Kuļ tik ilgi, kamēr cukurs ir izkusis, bet olu baltumu masa kļuvusi gluda un spīdīga.
  8. Uzmanīgi olu baltumu masu samaisa ar olu dzeltenumu masu, maisa ar silikona lāpstiņu, no lejas uz augšu.
  9. Mīklu pārliek konditorejas šļircē vai maisiņā.
  10. Izspiež cepumus veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs, 10-12 cm garos pirkstiņos.
  11. Cepumus divreiz pārkaisa ar pūdercukuru, izsijājot to caur sietu.
  12. Atstāj uz 10-15 minūtēm, cep krāsnī 10-12 minūtes.
  13. Cep, kamēr cepumi kļūst zeltaini-bēšīgi.
  14. Gatavus cepumus atdzesē veidnē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes