Sastāvdaļas
- 1 kg stirnas cepeša
- 3 ēdamkarotes miltu
- 50 g sviesta
- 40 g šķēlītēs sagriezta speķa
- sāls
- malti baltie pipari
- 1 sīpols
- 1/4 l ūdens
- 125 g skāba krējuma
- 1 ēdamkarote brūkleņu želejas
Pagatavošana
- Gaļu nomazgā, nosusina, noņem plēves un apviļā miltos.
- Cepešpannā izkausē sviestu, ieliek ar speķa šķēlītēm pārklātu cepeti un vaļējā pannā apbrūnina.
- Uzkaisa sāli un piparus.
- Pieliek sagrieztu sīpolu, pamazām pielej verdošu ūdeni, pannai uzliek vāku un lēni sautē apmēram 90 minūtes.
- Kad gaļa ir mīksta, speķi noņem, un cepeti noliek siltumā.
- Mērci izberž caur sietu, iejauc krējumu un brūkleņu želeju. Pieliek sāli un piparus.
- Cepeti sagriež šķēlēs un uzlej mazliet mērces. Pārējo mērci salej atsevišķā traukā.
Stirnas cepetis būs maigāks un sulīgāks, ja to pirms gatavošanas 2 - 3 dienas marinēs paniņās.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!