Sautēts stirnas cepetis

Sautēts stirnas cepetis Foto: Sautēts stirnas cepetis

Sastāvdaļas

  • 1 kg stirnas cepeša
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 50 g sviesta
  • 40 g šķēlītēs sagriezta speķa
  • sāls
  • malti baltie pipari
  • 1 sīpols
  • 1/4 l ūdens
  • 125 g skāba krējuma
  • 1 ēdamkarote brūkleņu želejas

Pagatavošana

  1. Gaļu nomazgā, nosusina, noņem plēves un apviļā miltos.
  2. Cepešpannā izkausē sviestu, ieliek ar speķa šķēlītēm pārklātu cepeti un vaļējā pannā apbrūnina.
  3. Uzkaisa sāli un piparus.
  4. Pieliek sagrieztu sīpolu, pamazām pielej verdošu ūdeni, pannai uzliek vāku un lēni sautē apmēram 90 minūtes.
  5. Kad gaļa ir mīksta, speķi noņem, un cepeti noliek siltumā.
  6. Mērci izberž caur sietu, iejauc krējumu un brūkleņu želeju. Pieliek sāli un piparus.
  7. Cepeti sagriež šķēlēs un uzlej mazliet mērces. Pārējo mērci salej atsevišķā traukā.

Stirnas cepetis būs maigāks un sulīgāks, ja to pirms gatavošanas 2 - 3 dienas marinēs paniņās.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes