Sautēts šašliks

Sautēts šašliks Foto: Sautēts šašliks

Sastāvdaļas

  • gaļa (jēra, liellopu, cūkas, aļņa)
  • sīpoli
  • ķiploki
  • pipari
  • zaļumi
  • sāls
  • sviests vai tomātu mērce

Pagatavošana

  1. Gaļas mīkstumu sagriež kastaņa lieluma gabaliņos, pārkaisa ar sasmalcinātiem sīpoliem, ķiplokiem, pipariem, zaļumiem, sāli.
  2. Pēc 24 stundām gaļas gabaliņus saver uz koka iesmiņiem, kas pagatavoti no augļu koka.
  3. Šādi sagatavotu gaļu liek sautējamā katliņā uz restītēm, apakšējā katliņā ielej ūdeni, katlu liek uz uguns un vāra, līdz gaļa gatava.
  4. Gatavu gaļu ar visu iesmiņu liek uz šķīvja, pārlej ar sabrūninātu sviestu vai tomātu mērci un pasniedz ar marinētiem sīpoliem, rīvētiem rutkiem vai marinētiem dārzeņiem.

Ja nav sautējama katla, gaļu saliek parastā katliņā un liek ūdens peldē,
t. i., lielākā katlā, kurā ieliets ūdens. Lielo katlu liek uz uguns un vāra.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes