Sautēts cepetis

Sautēts cepetis Foto: Sautēts cepetis

Sastāvdaļas

  • 500 g priekšpleca vai gurna gabala
  • 2 ēdamkarotes tauku
  • 1 sīpols
  • 1/4 l ūdens
  • 2 tomāti
  • 1/8 l skābā krējuma
  • 1 tējkarote pārtikas cietes
  • malti melnie pipari
  • sāls

Pagatavošana

  1. Gaļu nomazgā aukstā ūdenī un nosusina, ja nepieciešams noņem plēvi.
  2. Gaļu ierīvē ar sāli, pipariem un karstos taukos apcep no visām pusēm brūnu.
  3. Reizē ar gaļu apcep rupji sagrieztus sīpolus.
  4. Cepetim pielej verdošu ūdeni.
  5. Tomātus applaucē, novelk miziņu un mīkstumu pievieno gaļai. Traukam uzliek vāku.
  6. Gaļas cepeti sautē apmēram 60 minūtes.
  7. Gatavo gaļu izņem no mērces, pārlej ar pusi krējuma un noliek siltumā, lai ievelkas.
  8. Mērci izberž caur sietu.
  9. Atlikušajam krējumam pievieno cieti, rūpīgi samaisa un uztumē mērci.
  10. Gaļu pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un lapu salātiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes