Sastāvdaļas
- 700 g vistu kuņģīšu
- 2 sīpoli
- 1 burkāns
- 1 glāze skābā krējuma
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- 1 lauru lapa
- 2 smaržīgo piparu graudiņi
- sāls, malti melnie pipari pēc garšas
- 2 glāzes vistas buljona
- 1 ēdamkarote augu eļļas
Pagatavošana
- Notīrītus un noskalotus vistu kuņģīšus liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, uzber 1/3 ēdamkarotes sāls.
- Vāra 1 stundu uz lēnas uguns.
- Sīpolus sagriež pusgredzenos.
- Burkānu sarīvē.
- Sakarsētā pannā lej augu eļļu, cep sīpolus un burkānus tik ilgi, kamēr sīpoli paliek caurspīdīgi - 5-7 minūtes.
- Izvārītos vistu kuņģīšus noskalo aukstā ūdenī, sagriež 3 daļās.
- Sagrieztos vistu kuņģīšus pievieno burkāniem un sīpoliem, pielej vistu buljonu, pannai uzliek vāku, sautē 15 minūtes, uz lēnas uguns.
- Pievieno skābo krējumu, tomātu pastu, turpina sautēt.
- Sautē aptuveni 30-40 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!