Sautētas vistu kājiņas

Sautētas vistu kājiņas Foto: Sautētas vistu kājiņas

Sastāvdaļas

  • 6 vistu kājiņas
  • 1 burkāns
  • 1/2 sarkanā sīpola
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 3-4 ēdamkarotes sojas mērces
  • 3 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote majonēzes
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 tējkarote franču sinepju
  • 1 tējkarote karija
  • 1 tējkarote kaltētu diļļu
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Vistu kājas noskalo, noņem ādu.
  2. Samaisa sojas mērci, majonēzi, sinepes, kariju, ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus.
  3. Liek marinēties vistu kājiņas sojas mērces marinādē 10 minūtes.
  4. Burkānu sagriež lielos gabalos, sīpolu sagriež pusgredzenos.
  5. Marinādi nolej, pievieno sīpolus un burkānu - cep 3-5 minūtes, pievieno mazliet olīveļļas.
  6. Skābo krējumu samaisa ar 200 ml auksta ūdens, pievieno mazliet kaltētu diļļu - samaisa.
  7. Skābā krējuma maisījumu pārlej vistu kājiņām, uguni samazina līdz vidējam līmenim, uzliek pannai vāku, sautē 10-15 minūtes, uz lēnas uguns.
  8. Pasniedz sautētas vistu kājiņas ar piedevām pēc savas izvēles - piem. makaroniem, pārlejot skābā krējuma mērci, kura izveidojusies cepšanās laikā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes