Sastāvdaļas
- 6 vistu kājiņas
- 1 burkāns
- 1/2 sarkanā sīpola
- 2 ķiploka daiviņas
- 3-4 ēdamkarotes sojas mērces
- 3 ēdamkarotes skābā krējuma
- 1 ēdamkarote majonēzes
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 1 tējkarote franču sinepju
- 1 tējkarote karija
- 1 tējkarote kaltētu diļļu
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Vistu kājas noskalo, noņem ādu.
- Samaisa sojas mērci, majonēzi, sinepes, kariju, ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus.
- Liek marinēties vistu kājiņas sojas mērces marinādē 10 minūtes.
- Burkānu sagriež lielos gabalos, sīpolu sagriež pusgredzenos.
- Marinādi nolej, pievieno sīpolus un burkānu - cep 3-5 minūtes, pievieno mazliet olīveļļas.
- Skābo krējumu samaisa ar 200 ml auksta ūdens, pievieno mazliet kaltētu diļļu - samaisa.
- Skābā krējuma maisījumu pārlej vistu kājiņām, uguni samazina līdz vidējam līmenim, uzliek pannai vāku, sautē 10-15 minūtes, uz lēnas uguns.
- Pasniedz sautētas vistu kājiņas ar piedevām pēc savas izvēles - piem. makaroniem, pārlejot skābā krējuma mērci, kura izveidojusies cepšanās laikā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!