Sautētas aknas

Sautētas aknas Foto: Sautētas aknas

Sastāvdaļas

  • 2 šķēles cūkas aknu 300 g
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 200 ml ūdens
  • mazs sīpols
  • sāls
  • malti baltie pipari
  • 1/2 tējkarotes majorāna
  • 4 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote pārtikas cietes
  • 1 ēdamkarote sarkanvīna

Pagatavošana

  1. Aknas nomazgā, nosusina un neņem plēves.
  2. Liek sautējama katliņā sakarsētā sviestā un viegli apcep.
  3. Pielej karstu ūdeni, pievieno sagrieztus sīpolu, sāli, piparus un majorānu.
  4. Aknas sautē 20 minūtes.
  5. Pievieno skābā krējumā izšķīdinātu cieti un iebiezina mērci.
  6. ielej sarkanvīnu.
  7. Pēc garša pievieno garšvielas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes