Sastāvdaļas
- 5 kg vistas gaļas
- 1 tējkarote sāls uz 1 kg gaļas
- lauru lapas pēc garšas
- melno piparu graudiņi pēc garšas
- 1/2 glāzes ūdens
Pagatavošana
- Vistas gaļu sagriež gabalos, izņem kaulus, novelk ādu.
- Kauli, āda noderēs buljonam.
- Vistas gaļas gabalus noskalo ar aukstu ūdeni, notecina un nosusina ar papīra dvieli.
- Sterilizē burkas un vāciņus.
- Vistas gaļas gabalus liek multikatla traukā, uzlej mazliet ūdens, ieslēdz sautēšanas režīmu, uz 4 stundām.
- 1 stundu pirms sautēšanas beigām, multikatla traukā liek lauru lapas, melno piparu graudiņus, sāli.
- Karstu vistas gaļu liek sterilizētās burkās, sablīvē, lai nav tukšumu.
- Liekot gaļu burkās, pārliecinieties, vai nav palikuši mazie kauliņi.
- Burkas aizvāko, apgriež otrādi, uzklāj dvieli, pilnībā atdzesē un liek vēsā vietā.
- Šādi sagatavotu gaļu var uzglabāt 3 mēnešus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!