Sautēta sirds

Sautēta sirds Foto: Sautēta sirds

Sastāvdaļas

  • 350 g liellopu vai teļā sirds
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 1/4 l ūdens
  • 1/8 l skāba krējuma
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
  • garšsaknes
  • malti melnie pipari
  • sāls

Pagatavošana

  1. Sirdi rūpīgi nomazgā, izgriež cīpslas un asinsvadus.
  2. Ierīvē ar sāli, pipariem un sviestā apcep no visām pusēm brūnu.
  3. Pielej ūdeni, pieliek rūpīgi notīrītas garšsaknes un uz lēnas uguns sautē apmēram stundu.
  4. Gaļu izņem un uz 5 minūtēm novieto siltumā. Pēc tam sagriež šķēlēs.
  5. Krējumā iejauc kartupeļu cieti, uztumē mērci un pieliek garšvielas.
  6. Gaļu saliek atpakaļ mērcē un vēlreiz uzkarsē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes