Sastāvdaļas
- 1 kg liesas liellopu gaļas
- 3 glāzes sarkano jāņogu
- 1,5 tējkarotes cukura
- 1 tējkarote sāls
- 1/2 tējkarotes maltu melno piparu
- augu vai olīveļļa pēc garšas
Pagatavošana
- Gaļu nomazgā, sagriež nelielos gabaliņos.
- Sarkanās jāņogas nomazgā, kopā ar visiem kātiņiem(ja nav pārlasītas), izspiež caur sietu.
- Masu liek bļodā, pielej 1/2 glāzes ūdens, samaisa un vēlreiz izspiež caur sietu.
- Uz lielas uguns uzkarsē eļļu dziļā pannā vai katlā, liek iekšā gaļas gabaliņus.
- Nesamazinot uguni, cep 7-10 minūtes, kamēr iztvaiko šķidrums un gaļa mazliet apbrūninās.
- Tad gaļai pielej sarkano jāņogu sulu, pieber cukuru, piparus un sāli, uzvāra, samazina uguni līdz minimumam.
- Gaļu sautē, uzliekot vāku, ik pa brīdim apmaisa.
- Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!