Sastāvdaļas
- 1 karpa
- 5 ēdamkarotes miltu
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- 1 sīpols
- 2 ēdamkarotes sausa sarkanvīna
- 1 ēdamkarote tomātu biezeņa
- citrons
- lauru lapa
- smaržīgo piparu graudiņi
- sāls
Pagatavošana
- Karpu notīra, sagriež gabalos, apsāla, apviļā miltos un cep augu eļļā.
- Atsevišķi sacep gredzenos sagrieztus sīpolus, pielej vīnu, pievieno tomātu biezeni, citrona sulu, lauru lapu un piparus.
- Cepto zivi ieliek sagatavotajā mērcē, pielej izkāstu pēc cepšanas pārpalikušo eļļu un cepeškrāsnī sautē līdz pilnīgai gatavībai. Pasniedz aukstu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!