Sastāvdaļas
- 300-400 g liesas cūkgaļas
- 6-7 vidēja lieluma kartupeļi
- svaigas dilles, pētersīļi, piparmētra
- 2-2,5 tējkarotes ķimeņu
- sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- 1-2 ēdamkarotes augu vai olīveļļas
Pagatavošana
- Gaļu nomazgā, sagriež nelielos gabaliņos.
- Pannā vai sautējamā katlā uzkarsē augu eļļu vai olīveļļu, cep gaļu uz vidējas uguns, pusgatavu.
- Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos, pievieno gaļai, cep 2-3 minūtes.
- Pievieno ķimenes, pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai ūdens nedaudz nosegtu visus produktus.
- Uz vidējas uguns visu uzvāra, traukam uzliekot vāku.
- Tad uguni samazina līdz minimumam, pievieno sīki sakapātus zaļumus.
- Sautē, traukam nenoņemot vāku, kamēr kartupeļi gatavi, pasniedz karstu, var pievienot mazliet sviesta.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!