Sastāvdaļas
- 300 g liellopu maltās gaļas
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 nelieli burkāni
- 400 g sasmalcinātu, konservētu tomātu savā sulā
- 750 ml gaļas buljona
- 150 g makaronu
- 1 tējkarote oregano
- lauru lapas, sāls, pipari
- Mocarellas siers
- svaigs baziliks
Pagatavošana
- Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus - samaisa, veido nelielas frikadeles.
- Frikadeles apcep olīveļļā, lai veidojas brūngana garoziņa.
- Pievieno sakapātu sīpolu un ķiplokus - turpina cept 6 minūtes.
- Citā pannā, sakarsētā olīveļļā cep rīvētus burkānus.
- Frikadeles un burkānus liek katlā, pievieno konservētos tomātus, buljonu, garšvielas, sāli.
- Visu uzvāra, turpina vārīt uz vidējas uguns, 40 minūtes.
- Pievieno makaronus, vāra, kamēr gatavi.
- Zupu lej karstumizturīgos podiņos, pārkaisa ar sasmalcinātu Mocarellas sieru.
- Podiņus liek 250°C temperatūrā, sakarsētā krāsnī, uz 10 minūtēm.
- Gatavu zupu pasniedz ar svaigu baziliku.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!