Sastāvdaļas
- 2 daiviņas ķiploka
- 7 cm svaiga ingvera
- 200 ml kokosriekstu piena
- 2 - 3 laimi
- 24 karaliskās garneles
- 280 g jūras ķemmīšu
- 5 g kokosriekstu skaidiņu
Pagatavošana
- Ķiploku un ingveru ļoti smalki sasmalcina un liek sautējamā katliņā. Ingveru var sarīvēt uz rīves.
- Pievieno kokosriekstu pienu un noved līdz vārīšanās temperatūrai.
- Ar smalkas rīves palīdzību noņem miziņu no kārtīgi nomazgāta laima.
- Katliņā pievieno laima miziņu un 1/2 laima sulu.
- Vāra maisījumu, apmaisot, 5 - 7 minūtes.
- Iegūto mērci - marinādi pilnībā atdzesē.
- Ja nepieciešams, garneles un jūras ķemmītes atlaidina. Notīra garneles.
- Jūras produktus liek piemērotā traukā un aplej ar atdzisušu marinādi. Atstāj uz 40 minūtēm istabas temperatūrā.
- Dažas reizes pa šo laiku apmaisa, lai marināde būtu vienmērīga.
- Sagatavotos jūras produktus uzdur uz koka iesmiņiem, pārmaiņus.
- Liek uzkarsētā ietaukotā pannā vai uz grila. Apcep no abām pusēm,2 - 3 minūtes katru pusi.
- Šašlikus pasniedzot, tos viegli apkaisa ar kokosriekstu skaidiņām (pēc vēlēšanās), un uz šķīvja blakus pievieno laima šķēlīti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!