Sastāvdaļas
- 500 g maltās gaļas
- 500 g bezrauga kārtainās mīklas
- 3 ēdamkarotes sojas mērces
- pipari pēc garšas
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- lapu salāti rotāšanai
Pagatavošana
- Sīpolu samaļ gaļas maļamajā mašīnā, pievieno maltajai gaļai.
- Pievieno sojas mērci, piparus, sakapātus ķiplokus, ja nepieciešams, pieber sāli.
- Svarīgi atcerēties, ka sojas mērce jau ir sālīga.
- Malto gaļu kārtīgi samaisa un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- No maltās gaļas veido 25 g smagas gaļas bumbiņas, pa 4 uz viena iesma.
- Mīklu izrullē taisnstūra plāksnē, sagriež sloksnītēs, kuru diametrs ir nedaudz lielāks, kā gaļas bumbiņām.
- Iesmus iepriekš pamērcē ūdenī, pāris minūtes.
- Uzdur uz iesma gaļas bumbiņas, aptin tās ar mīklas sloksnīti.
- Cep uz grila 30-40 minūtes vai arī liek ietaukotā veidnē, cep 180°C temperatūrā sakarsētā krāsnī, 30-40 minūtes.
- Pasniedz, uzliekot uz lapu salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!