Sastāvdaļas
- 1 bundža konservētu sarkano pupiņu
- 200-250 g vārītas liellopu gaļas
- 1 vidēja lieluma sarkanais sīpols
- 1 sarkanā paprika
- 1/2 čili pipara
- 2-3 ķiploka daiviņas
- 50 g valriekstu
- kinzas zaļumu saišķītis
- malti melnie pipari
Pārliešanai:
- olīveļļa un vīna etiķis
Pagatavošana
- Sīpolu sagriež plānos pusgredzenos, ja sīpols ir ass un sulīgs, to liek uz 2 minūtēm karstā ūdenī, citādi tā garša pārmāks visu citu salātos.
- Papriku sagriež salmiņos.
- Gaļu sagriež gabaliņos.
- Čili piparam izņem sēklas un sīki sakapā.
- Ķiplokus sakapā vai saspiež ķiploku spiedē.
- Konservētajām pupiņām nolej šķidrumu un noskalo tās.
- Pupiņām pievieno sīpolus, gaļu, papriku, čili piparu, ķiplokus, sakapātu kinzu, apgrauzdētus, drupinātus valriekstus.
- Pieber sāli, maltos melnos piparus pēc garšas.
- Samaisa 4-5 ēdamkarotes olīveļļas un 1 ēdamkaroti vīna etiķa.
- Pārlej salātus un samaisa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!