Sastāvdaļas
- 250 g liellopu maltās gaļas
- 2 sīpoli
- 200 g svaigu šampinjonu
- 70 g selerijas saknes
- 5 kartupeļi
- 1 burkāns
- 300 g kausētā siera
- 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
- 2 ēdamkarotes sakapātu loku
- mazliet svaiga bazilika
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- sāls
- pipari
Pagatavošana
- Šampinjonus sagriež plānās šķēlītēs.
- Sīpolus, kartupeļus un selerijas sakni nomizo un sagriež gabaliņos.
- Burkānu nomizo un sarīvē.
- Katlā uzkarsē eļļu, apcep malto gaļu, pastāvīgi maisot, 5 minūtes.
- Pievieno šampinjonus, turpina cept 5 minūtes, pievieno sīpolus, burkānus, selerijas sakni un turpina cept vēl 5 minūtes.
- Uzlej 1,5 l ūdens, uzvāra, pievieno kartupeļus, pieber sāli, piparus, vāra 10 minūtes.
- Pakāpeniski pievieno kausēto sieru, pirms pasniegšanas pievieno pētersīļus, lokus un baziliku.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!