Šampinjonu salāti „Atēna”

Šampinjonu salāti „Atēna” Foto: Šampinjonu salāti „Atēna”

Sastāvdaļas

 ● 250 g svaigu šampinjonu
 ● 1 sarkanā paprika
 ● 1 sīpols
 ● 1 apelsīns
 ● 2 ķiploka daiviņas
 ● pētersīļi
 ● 1 ēdamkarote citrona sulas 
 ● 4 ēdamkarotes olīveļļas 
 ● sāls, pipari pēc garšas
 ● malts oregano, malts baziliks 

Pagatavošana

  1. Šampinjonus sagriež 4 daļās, izvāra vieglā sālsūdenī.
  2. Sīpolu sagriež pusgredzenos, uzrasina olīveļļu. 
  3. Papriku sagriež plānos salmiņos, pievieno sīpoliem, visu pakarsē pannā 1-2 minūtes.
  4. Pievieno sakapātus pētersīļus, ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus,baziliku, oregano. 
  5. Visu samaisa un karsē 1 minūti, tad uguni izslēdz. 
  6. Pievieno vārītus šampinjonus, gabaliņos sagrieztu apelsīnu. 
  7. Pieber sāli, piparus, uzrasina citrona sulu - samaisa.
  8. Pannai uzliek vāku, atstāj pastāvēt.
  9. Salātus pasniedz siltus. 
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes