Sastāvdaļas
- 250 g svaigu šampinjonu
- 1 sarkanā paprika
- 1 sīpols
- 1 apelsīns
- 2 ķiploka daiviņas
- pētersīļi
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
- sāls, pipari pēc garšas
- malts oregano, malts baziliks
Pagatavošana
- Šampinjonus sagriež 4 daļās, izvāra vieglā sālsūdenī.
- Sīpolu sagriež pusgredzenos, uzrasina olīveļļu.
- Papriku sagriež plānos salmiņos, pievieno sīpoliem, visu pakarsē pannā 1-2 minūtes.
- Pievieno sakapātus pētersīļus, ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus,baziliku, oregano.
- Visu samaisa un karsē 1 minūti, tad uguni izslēdz.
- Pievieno vārītus šampinjonus, gabaliņos sagrieztu apelsīnu.
- Pieber sāli, piparus, uzrasina citrona sulu - samaisa.
- Pannai uzliek vāku, atstāj pastāvēt.
- Salātus pasniedz siltus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!