Sastāvdaļas
- 250 g makaronu
- 500 g šampinjonu
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 250 skābā krējuma
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1 glāze dārzeņu buljona
- sāls
- malti melnie pipari
- pētersīļu lapiņas garnēšanai
Pagatavošana
- Uzliek vārīties makaronus, vārā tos pēc norādēm uz paciņas.
- Šampinjonus sagriež plānās šķēlītēs.
- Olīveļļu pannā sakarsē, sakarsētajā olīveļļā šampinjonu cep zeltaini brūnus, 5 - 8 minūtes.
- Šampinjoniem uzber miltus un apmaisa, piemaisa skābo krējumu un dārzeņu buljona.
- Visu maisot karsē, līdz mērce sāk burbuļot.
- Pannu noņem no uguns un mērcei iemaisa saspiestas ķiploku daiviņas, uzliek vāku un atstāj ievilkties 3 minūtes.
- Pasniedzot mērci pārlej vārītajiem makaroniem un dekorē ar pētersīļi lapiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!