Sālīti gurķi, sterilizēti bez etiķa

Sālīti gurķi, sterilizēti bez etiķa Foto: Sālīti gurķi, sterilizēti bez etiķa

Sastāvdaļas

  • 1 kg gurķu
  • 50 g mārrutka saknes
  • 1-3 ķiploka daiviņas
  • 1-2 lauru lapas
  • 1 ozola lapa
  • 1 ķiršu lapa
  • 1 melno jāņogu lapa
  • 1-3 sinepju sēklu
  • 30-40 g diļļu sēklu

Sālījumam:(uz 1 l ūdens)

  • 2 ēdamkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Gurķus liek burkā, pārlej ar sālījumu, pārklāj ar marli un tur 3-4 dienas istabas temperatūrā.
  2. Kad parādījušās baltas putas, sālījumu no gurķiem nolej un katlā uzvāra.
  3. Gurķus kārtīgi nomazgā aukstā ūdenī, atkal liek burkā, pievieno garšsaknes, pārlej ar karstu sālījumu, viegli aizvāko.
  4. Burku sterilizē 80-90°C temperatūrā.
  5. Litra burku sterilizē 20 minūtes, 3 l burku - 40 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes