Sastāvdaļas
- 1 kg gurķu
- 50 g mārrutka saknes
- 1-3 ķiploka daiviņas
- 1-2 lauru lapas
- 1 ozola lapa
- 1 ķiršu lapa
- 1 melno jāņogu lapa
- 1-3 sinepju sēklu
- 30-40 g diļļu sēklu
Sālījumam:(uz 1 l ūdens)
- 2 ēdamkarotes sāls
Pagatavošana
- Gurķus liek burkā, pārlej ar sālījumu, pārklāj ar marli un tur 3-4 dienas istabas temperatūrā.
- Kad parādījušās baltas putas, sālījumu no gurķiem nolej un katlā uzvāra.
- Gurķus kārtīgi nomazgā aukstā ūdenī, atkal liek burkā, pievieno garšsaknes, pārlej ar karstu sālījumu, viegli aizvāko.
- Burku sterilizē 80-90°C temperatūrā.
- Litra burku sterilizē 20 minūtes, 3 l burku - 40 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!