Sastāvdaļas
- 2 lieli baklažāni
- 3 ēdamkarotes sāls
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 tējkarote svaiga, sakapāta bazilika (pēc garšas)
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 lauru lapa
- etiķis (pēc garšas)
Pagatavošana
- Baklažānus nomazgā, nomizo, sagriež nelielās, plānās sloksnītēs.
- Sagrieztos baklažānus liek bļodā, pārkaisa ar sāli, virsū liek šķīvi.
- Šķīvim virsū liek slogu – derēs 3 litra burka, pildīta ar ūdeni.
- Šādi baklažānus atstāj uz nakti.
- Nākošā dienā baklažānus notecina caurdurī, atstāj uz pāris minūtēm, lai viss liekais šķidrums notek.
- Notecinātos baklažānus liek citā bļodā, uzlej etiķi, atstāj uz 1 stundu.
- Bļodai uzliek šķīvi vai dvieli.
- Baklažānus atkal liek caurdurī un notecina, piespiež, lai viss liekais šķidrums notek.
- Bļodā sajauc baklažānus, olīveļļu, sakapātus ķiplokus un baziliku.
- Dārzeņu maisījumu blīvi liek sterilizētās burkās, pievieno lauru lapu un mazliet olīveļļas.
- Burkas aizvāko un liek ledusskapī.
- Jau pēc trīs dienām baklažāni ir gatavi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!