Sālītas sviestbekas

Sālītas sviestbekas Foto: Sālītas sviestbekas

Sastāvdaļas

  • 1 kg sviestbeku
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 1 glāze ūdens
  • 5 melno piparu graudiņi 
  • 3 krustnagliņas 
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 2 upeņu lapas

Pagatavošana

  1. Sviestbekas notīra, noskalo, atdala cepurītes un kātiņus.
  2. Cepurītes un kātiņus sagriež vienādos gabaliņos. 
  3. Viens katls ir cepurītēm, viens - kātiņiem. 
  4. Abos katlos lej ūdeni, pieber sāli un liek vārīties. 
  5. Pastāvīgi maisot, abus katlus vāra 20 minūtes. 
  6. Kad sāk vārīties, putas nosmeļ. 
  7. Pēc vārīšanas, pievieno piparus, lauru lapu, krustnagliņas, kanēli. 
  8. Gatavas sviestbekas liek karstās, sterilizētās burkās, kurās ir saliktas upeņu lapas.
  9. Burkas aizvāko un atdzesē. 
  10. Sālītās sviestbekas uzglabā tumšā, vēsā vietā 45 dienas, tad var ēst. 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes