Sālītas sēnes - aukstā sālīšana

Sālītas sēnes - aukstā sālīšana Foto: Sālītas sēnes - aukstā sālīšana

Sastāvdaļas

  • sēnes
  • ūdens
  • sāls

Pagatavošana

  1. Sēnes šķiro, noskalo, var mērcēt 1 - 2 dienas auksta ūdeni, ūdeni 2 - 3 reizes dienā mainot.
  2. Notecina, liek traukā 6 - 8 cm biezā kārta, pārkaisa sāli, tad liek kārtu sēņu, sāli utt.
  3. Uz vienu kilogramu sēņu ņem 50 - 60 g sals.
  4. Kad sēnes ar sāli saliktas traukā, tad uzliek slogu.
  5. Sēnēm saplokot, trauku papildina ar sēnēm un sali.
  6. Dažreiz, šādi sālot, rodas maz sālījuma, tas nepārklāj sēnes un sēnes sāk bojāties.
  7. Tādēļ labāk sēnēs salikt traukā un pārliet ar sālsūdeni (sāls 5 - 6 % no sēņu svara), ņemot uz 10 kg sēņu 1,5 - 2 l sālījuma.
  8. Sēnes pēc iesālīšanas novieto vēsā telpā, kur tas iesālās 25 - 30 dienās.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes