Sastāvdaļas
- sēnes
- ūdens
- sāls
Pagatavošana
- Sēnes šķiro, noskalo, var mērcēt 1 - 2 dienas auksta ūdeni, ūdeni 2 - 3 reizes dienā mainot.
- Notecina, liek traukā 6 - 8 cm biezā kārta, pārkaisa sāli, tad liek kārtu sēņu, sāli utt.
- Uz vienu kilogramu sēņu ņem 50 - 60 g sals.
- Kad sēnes ar sāli saliktas traukā, tad uzliek slogu.
- Sēnēm saplokot, trauku papildina ar sēnēm un sali.
- Dažreiz, šādi sālot, rodas maz sālījuma, tas nepārklāj sēnes un sēnes sāk bojāties.
- Tādēļ labāk sēnēs salikt traukā un pārliet ar sālsūdeni (sāls 5 - 6 % no sēņu svara), ņemot uz 10 kg sēņu 1,5 - 2 l sālījuma.
- Sēnes pēc iesālīšanas novieto vēsā telpā, kur tas iesālās 25 - 30 dienās.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!