Sālītas gaļas ruletes

Sālītas gaļas ruletes Foto: Sālītas gaļas ruletes

Sastāvdaļas

  • gaļa
  • sāls

Pagatavošana

  1. Ruletes pagatavo no gaļas, kurai atdalīti kauli.
  2. Plānākos gabalus (fileju, krūšu un kakla mīkstumu) izmanto ruletēm bez papildu sagatavošanas.
  3. Biezākos gabalus (šķiņķa un plecu) vai nu sagriež šķēlēs, vai arī tajos ik pēc 5 centimetriem iegriež.
  4. Tā sagatavoto gaļu ieberzē ar sālāmo maisījumu un pēc tam satin ruletē, kuru pārsien ar auklu, lai rulete būtu kompakta un saglabātu savu formu.
  5. Pārsietās ruletes ieberzē ar sāli un saliek traukā cieši citu pie citas.
  6. Trauku pirms tam izkaisa ar sāli.

Ja rulešu ir maz un nepietiek, lai piepildītu trauku, tās var likt kopā ar pārējo gaļu, kas paredzēta sālīšanai. Ruletes var pievienot pārējai gaļai tad, kad to sagatavo sālīšanai, kā arī tad, kad tā jau labu laiku sālījusies.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes