Sastāvdaļas
- 250 g liesas cūkgaļas
- 125 g svaiga ananāsa
- 1 olas dzeltenums
- 3 ēdamkarotes miltu
- 4 ēdamkarotes kartupeļu cietes
- 4 ēdamkarotes cukura
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- 4 ēdamkarotes rīsu etiķa
- augu eļļa cepšanai
- sāls
Pagatavošana
- Cūkgaļu sagriež 2x2 cm lielos gabalos.
- Tādos pašos gabalos sagriež ananāsu.
- Sagriezto gaļu liek bļodā, pievieno olas dzeltenumu - samaisa.
- Atsevišķā bļodā samaisa miltus, kartupeļu cieti, sāli - šajā maisījumā apviļā gaļas gabalus no visām pusēm.
- Friterī vai lielā katlā uzkarsē augu eļļu.
- Gatavo mērci - tomātu pastu samaisa ar cukuru un rīsu etiķi, noliek malā.
- Kad eļļa ir uzkarsusi, cūkgaļas gabalus fritē pa vienam, kamēr parādās gaiši zeltaina garoziņa.
- Ja fritēsiet ilgāk, gaļa var kļūt sausa.
- Fritēto cūkgaļu liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
- Uzkarsē dziļu pannu, (vislabāk vok pannu)liek tajā mērci, uzvāra to, liek fritēto cūkgaļu, ātri samaisa, lai mērce pilnībā pārklāj gaļu.
- Pievieno ananāsus, samaisa, cep 1 minūti, liek traukā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!