Sastāvdaļas
- 1 kg saldo ķiršu
- 600 g cukura
- 2 āboli
- 1 citrona sula
Pagatavošana
- Ķiršiem izņemiet kauliņus, apberiet ar cukuru un atstājiet un divām stundām, līdz sak izdalīties sula.
- Lieciet krišus vārīties, iemaisiet citrona sulu un vāriet vel 15 minūtes, uz mazas uguns, ik pa laikam apmaisot noņem putas.
- Ar caurduri izņemiet ķiršus, sīrupā lieciet plānās šķēlītēs sagrieztu ābolu mīkstumu.
- Novāriet pusi no tilpuma, noņemiet no uguns, lieciet atpakaļ ķiršus un sablendējiet gabaliņus līdz viendabīgai masai.
- Lieciet vārīties un maisot vāriet uz mazas uguns vēl 10 minūtes.
- Karstu džemu pildiet sagatavotās burkās un aizvākojiet.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!