Saldo ķiršu džems ar āboliem un citroniem

Saldo ķiršu džems ar āboliem un citroniem Foto: Saldo ķiršu džems ar āboliem un citroniem

Sastāvdaļas

  • 1 kg saldo ķiršu
  • 600 g cukura
  • 2 āboli
  • 1 citrona sula

Pagatavošana

  1. Ķiršiem izņemiet kauliņus, apberiet ar cukuru un atstājiet un divām stundām, līdz sak izdalīties sula.
  2. Lieciet krišus vārīties, iemaisiet citrona sulu un vāriet vel 15 minūtes, uz mazas uguns, ik pa laikam apmaisot noņem putas.
  3. Ar caurduri izņemiet ķiršus, sīrupā lieciet plānās šķēlītēs sagrieztu ābolu mīkstumu.
  4. Novāriet pusi no tilpuma, noņemiet no uguns, lieciet atpakaļ ķiršus un sablendējiet gabaliņus līdz viendabīgai masai.
  5. Lieciet vārīties un maisot vāriet uz mazas uguns vēl 10 minūtes.
  6. Karstu džemu pildiet sagatavotās burkās un aizvākojiet.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes