Saldējuma torte ar karameļu mērci

Saldējuma torte ar karameļu mērci Foto: Saldējuma torte ar karameļu mērci

Sastāvdaļas

Karameļu mērcei:

  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 1 glāze brūna cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura

Pamatnei:

  • 3 olu baltumi
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 1/4 glāzes cukura
  • 1 glāze sasmalcinātu pekanriekstu

Pildījumam:

  • 2 iepakojumi iecienītākā saldējuma

Pagatavošana

  1. Lai pagatavotu karameļu mērci, katliņā uz vidējas uguns liek sviestu, brūno cukuru un sāli.
  2. Maisa 5 - 7 minūtes.
  3. Pievieno vaniļu un maisa vēl 1 minūti, kamēr mērce sabiezē.
  4. Mērci lej kādā traukā, atdzesē pilnībā ledusskapī.
  5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 - 180°C temperatūrai.
  6. Olu baltumus saputo stingrās putās, pakāpeniski pievienojot cukuru un sāli.
  7. Pievieno riekstus un samaisa.Maisījumu liek tortes formā ar maliņām un izlīdzina.
  8. Cep 15 - 20 minūtes, līdz zeltainai - gaiši brūnai krāsai. Atdzesē.
  9. Saldējumu izņem no saldētavas un ļauj nedaudz pastāvēt, lai tas kļūst mīkstāks, taču, ne izkusis.
  10. Saldējumu liek pa virsu biskvītam, formu pārklāj ar foliju un liek saldētavā.
  11. Torti pasniedz, sagrieztu gabaliņos un pārlietu ar karameļu mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes