Saldējuma pagatavošana mājas apstākļos

Saldējuma pagatavošana mājas apstākļos Foto: Saldējuma pagatavošana mājas apstākļos

Sastāvdaļas

  • krējums
  • piens
  • olās
  • cukurs
  • vaniļa

Pagatavošana

  1. Ja mājās nav saldējuma mašīnas, tad var izmantot skārda vai cinka kārbu vai alumīnija piena kannu ar cietu vāku un kloķi.
  2. Vēl nepieciešams tik liels spainis, lai, ieliekot tajā kanniņu visapkārt paliktu telpa 4 pirkstu platumā, kur ielikt ledu.
  3. Kārbu sākuma groza lēni, vēlāk - cik vien ātri iespējams, jo ātrāk, jo labāk - masa ātrāk sasalst.
  4. Lai sasalšanu paātrinātu, ledum var piebērt sāli, ņemot uz vienu spaini ledus vai sniega vienu kilogramu sāls.
  5. Arī ledusskapī var sasaldēt saldējumu.
  6. Ja sniegā vai ledū ielikto kārbu nav iespējams grozīt, saldējums ilgi nesasals, arī konsistenci tas var nelabvēlīgi iespaidot (īpaši augļu un ogu saldējumiem). Krējuma saldējumi sasalst lēni, toties lēni kūst.
  7. Jo vairāk saldējumā taukvielu, jo ledus kristāliņi izveidosies mazāki, tātad konsistence būs vienmērīgāka.
  8. Arī cukura daudzums iespaido saldējuma konsistenci. Uz vienu kilogramu svaiga krējuma vēlams ņemt 250-300 g cukura.
  9. Ja cukuru ņems vairāk, saldējums slikti sasals, ja mazāk, - tas sasals ledus kristāliņos.
  10. Lai iegūtu saldējumu ar vienmērīgu konsistenci, masai pievieno izkausētu želatīnu.
  11. Krējuma saldējum pagatavo no svaiga krējuma, piena, olām, cukura, vaniļas un dažādām piedevām (rozīnēm, riekstiem, kakao, šokolādes u.c.).

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes