Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 200 g cepumu
- 20 g sviesta
- 2 ēdamkarotes ruma
- Saldējumam:
- 500 ml piena
- 400 ml saldā krējuma
- 6 olu dzeltenumi
- 150-200 g cukura
- 250 krēmveida siera
- vaniļas pāksts
Pildījumam:
- 70-80 mandeļu cepumu
- dažādas ogas
- karameļu mērce
Pagatavošana
- Saberztus cepumus sajauc ar sviestu un alkoholu vai sulu.
- Cepumu masu piespiežot ieklāj ar cepamo papīru izklātas veidnes pamatnē (ērtāk izmantot tortes veidni ar noņemamu malu). Ieliek saldētava.
- Katliņa ielej pienu, ieliek gareniski pārgriezu vaniļas pāksti un uzvāra.
- Olu dzeltenumus saputo ar cukuru.
- Maisot pienu lej klāt uzvārīto pienu (vaniļas pāksti izņem). Viendabīgi samaisa.
- Olu pienu pārlej tīra katliņā, maisot lēni karsē, līdz sabiezē. Uzvārīt nedrīkst - tad krēms kļūs krikumains.
- Karstā krēmā iemaisa krēmveida sieru.
- Auksta ūdens peldē krēmu apmaisot atdzesē.
- Aukstam krēmam pievieno un iemaisa saldo krējumu.
- Krēmu lej traukā, liek saldētavā, ik pēc 30 minūtēm apmaisa.
- Pussasaldētu masu ar mikseri saputo.
- Masā iemaisa rupji sadrupinātus mandeļu cepumus.
- 1/3 masas klāj veidnē virs sastingušās cepuma pamatnes.
- Pārlaista nedaudz karameļu mērces. Pārber ogas.
- Atkal pārklāj ar 1/3 masas. Pārlaista ar karameļu mērci, pārber ogas.
- Pārklāj ar pārējo saldējuma masu, nolīdzina un liek saldētavā, vislabāk - līdz nākamajai dienai. Pirms pasniegšanas to var izgreznot ar putukrējumu un ogām. Pirms sagriešanas torte no saldētavas jāizņem stundu iepriekš vai - vel labāk - jau vairākas stundas iepriekš tā no saldētavas jāpārceļ ledusskapī. Torti griež ar sasildītu nazi. Jāņem vērā, ka sasalušās ogas, sagriezt būs grūti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!