Sastāvdaļas
Sastāvdaļas apm. četrām ¼ l tilpuma burkām:
- 2 saldā pipara pākstis (sarkanas, zaļas vai dzeltenas)
- 2 svaigas sarkanas vai zaļas čili pākstis
- 500 g svaigu pundursīpoliņu
- 8 ķiploku daiviņas
- 3 saišķīši bazilika
- 400 ml balzametiķa
- 1 ēdamkarote ar kaudzi sāls
- 100 g auksti spiestas olīveļļas
- 50 g kaperu
Pagatavošana
- Saldā pipara pākstis noskalo un gareniski sadala četrās daļās, nogriež kātiņus, izņem iekšējās sieniņas un sēklas.
- Iztīrītās pākstis sagriež apm. 1 cm platas gabaliņos.
- Nomazgā čili pākstis, iztīra un vēlreiz noskalo aukstā ūdenī.
- Pēc tam jānomazgā rokas.
- Applaucē sīpoliņus.
- Notīra sīpoliņus un ķiploku daiviņas.
- Nomazgā baziliku un noplūc lapiņas no stublājiem.
- Uzvāra etiķi kopā ar 400 ml ūdens, sāli un eļļu.
- Ieliek tajā saldos piparus, čili pākstis, sīpoliņus un ķiplokus.
- Visu vāra apm. 4 minūtes, līdz sīpoliņi kļūst sakožami.
- Pieliek baziliku un kaperus un vēlreiz uzvāra.
- Saknes un garšvielas izceļ no novārījuma un pilda karstā ūdenī izskalotās burkās.
- Marinādi vēlreiz uzvāra, pārlej dārzeņiem, un burkas tūlīt aizvāko.
- Ļauj vismaz 1 nedēļu ievilkties.
Uzglabāšanas laiks: aptuveni 1 gads.
P.s. Ar balzametiķi konservētiem dārzeņiem ir maigi skābena garša.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!