Saldā tomātu kūka

Saldā tomātu kūka Foto: Saldā tomātu kūka

Sastāvdaļas

  • 500 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1,5 tējkarotes kanēļa
  • 1,5 tējkarotes sarīvēta muskatrieksta
  • 1/8 tējkarotes sāls
  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 300 g granulētā cukura
  • 1 citronu miziņa
  • 180 g gaišo rozīņu
  • 90 g nomizotu, sīki sakapātu tomātu

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 170°C temperatūrai.
  2. Ietauko kūkas veidni (23 cm diametrā).
  3. Bļodā iesijā miltus, cepamo pulveri, kanēli, muskatriekstu un sāli.
  4. Citā bļodā, strauji saputo sviestu un cukuru.
  5. Pievieno miltu maisījumu, citrona miziņu, rozīnes un tomātus.
  6. Mīklu pilda veidnē, cep 1 stundu, līdz kūka ir zeltaini un uzpūtusies, atdzesē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes