Sastāvdaļas
- 1 ābols
- kanēlis pēc garšas
- cukurs pēc garšas
- 1 ēdamkarote skābā krējuma
- 1 ēdamkarote meža ogu ievārījuma
- 2 pusites aprikožu
- 1 kivi
- 2 zemenes
- 2 fizāļi
- 7 ananāsa šķēles
- 1 karambols
Dekorēšanai:
- piparkūkas
- piparmētras lapiņas
- karameļu mērce
- pūdercukurs
Pagatavošana
- Sākotnēji sagatavo picas garnējumu: apkaisa ābolus ar kanēli un cukuru, tad apcep sviestā.
- Gabaliņos sagriež ananāsu, aprikozes, kivi, zemenes un karambolu.
- Izmīca un izrullē picas mīklu.
- Sagatavo picas pamatmērci, sajaucot skābo krējumu ar meža ogu ievārījumu.
- Mērci uzklāj uz picas pamatnes un pamatni 2 līdz 3 minūtes cep cepeškrāsnī 260 grādos.
- Kad pamatne izcepusies, liek virus kanēlī un cukurā apceptos ābolus, ananāsus, aprikozes un kivi. Liek atkārtoti cepeškrāsnī cepties 260 grādos.
- Cep, līdz pamatnes maliņas kļūst brūnas.
- Picu dekorē, izmantojot svaigu zemeņu, karambolas un fizāļu gabaliņus.
- Pāri pārlej karameļu mērci un pārkaisa pūdercukuru.
- Akcentam pievieno piparmētras lapiņu. Savukārt svētku noskaņu radīs picai pāri pārkaisīti sadrupināti piparkūku gabaliņi.
Jaunajā gadā tradicionāli aicina celt galdā no 9 līdz pat 12 ēdieniem. Saldā pica, kas turklāt ir samērā vienkārši pagatavojama, būs lielisks papildinājums svētku maltīšu sarakstam, priecējot gan mazo, gan pieaugušo ēdāju garšas kārpiņas. Recepti piedāvā e-picērijas “Pica Rīga” pavāri.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!