Sastāvdaļas
Porcija: 8 šķēles (4 personām):
- 1 ābols
- kanēlis pēc garšas
- cukurs pēc garšas
- 1 ēdamkarote skābā krējuma
- 1 ēdamkarote meža ogu ievārījuma
- 2 pusītes konservētas aprikozes
- 1 kivi
- 2 zemenes
- 2 fizāļi
- 7 šķēles svaiga ananāsa šķēles
- 1 karambola gabailiņš
Dekorēšanai iesakām izmantot:
- piparkūkas
- piparmētras lapiņas
- karameļu mērce
- pūdercukurs
Pagatavošana
- Sākotnēji sagatavo picas garnējumu: apkaisa ābolus ar kanēli un cukuru, tad apcep sviestā.
- Gabaliņos sagriež ananāsu, aprikozes, kivi, zemenes un karambolu.
- Izmīca un izrullē picas mīklu. Sagatavo picas pamatmērci, sajaucot skābo krējumu ar meža ogu ievārījumu.
- Mērci uzklāj uz picas pamatnes un pamatni 2 līdz 3 minūtes cep cepeškrāsnī 260 grādos.
- Kad pamatne izcepusies, liek virus kanēlī un cukurā apceptos ābolus, ananāsus, aprikozes un kivi.
- Liek atkārtoti cepeškrāsnī cepties 260 grādos.
- Cep, līdz pamatnes maliņas kļūst brūnas.
- Picu dekorē, izmantojot svaigu zemeņu, karambolas un fizāļu gabaliņus.
- Pāri pārlej karameļu mērci un pārkaisa pūdercukuru.
- Akcentam pievieno piparmētras lapiņu.
- Savukārt svētku noskaņu radīs picai pāri pārkaisīti sadrupināti piparkūku gabaliņi.
Saldā pica, kas turklāt ir samērā vienkārši pagatavojama, būs lielisks papildinājums gan brīvdienu, gan svētku maltīšu sarakstam.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!