Sastāvdaļas
- vistas gaļa
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 400 g šampinjonu (der arī citas baltās sēnes)
- 1 vidēja lieluma burkāns
- 1 vidēja lieluma sīpols
- 1 ēdamkarote miltu
- sāls, malti melnie pipari pēc garšas
- 2,5 l ūdens
- 1 tase rīsu
- 2/3 glāzes saldā krējuma
- 1 lauru lapa
- kaudzīte sagrieztu, svaigu pētersīļu
Pagatavošana
- Vistas gaļu noskalo, sagriež gabaliņos.
- Katlu uzkarsē, lej tajā olīveļļu, cep vistas gaļu.
- Pievieno sīki sagrieztu sīpolu un burkānu, visu cep 10 minūtes, bieži maisot.
- Sēnes sagriež šķēlītēs, liek katlā.
- Cep tik ilgi, kamēr šķidrums ir iztvaikojis, kamēr sēnes kļūst zeltainas, aptuveni - 10-12 minūtes.
- Pievieno miltus, visu samaisa.
- Tievā strūklā pielej saldo krējumu - izmaisa.
- Pieber sāli, piparus.
- Katlā ber rīsus, lej karstu ūdeni, karsē uz lēnas uguns - 45 minūtes.
- Nobeigumā pievieno lauru lapu, pētersīļus, katlam uzliek vāku, atstāj nostāvēties 10-15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!