Saldā krējuma zupa ar frikadelēm

Saldā krējuma zupa ar frikadelēm Foto: Saldā krējuma zupa ar frikadelēm

Sastāvdaļas

  • 3-4 kartupeļi
  • 300 g tītara maltās gaļas
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 1 glāze saldā krējuma
  • augu eļļa cepšanai
  • zaļumi, sāls, malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo un sīki sagriež.
  2. Pielej 1,5-2 l ūdens un liek kartupeļus vārīties.
  3. Sīpolu sakapā, liek pannā, augu eļļā cepties.
  4. Kad sīpols ir mazliet apbrūnējis, pievieno sarīvētu burkānu, turpina cept.
  5. No maltās gaļas veido frikadeles (tītara gaļa ir elastīga, tai nav nepieciešams pievienot olu).
  6. Ceptos sīpolus un burkānus liek zupā pie kartupeļiem, kad zupa sāk vārīties pievieno frikadeles.
  7. Vāra 5-10 minūtes, kamēr frikadeles uzpeld.
  8. Nobeigumā, 5 minūtes pirms vārīšanās beigām, pievieno saldo krējumu, sāli, piparus.
  9. Nogaida kad zupa sāk burbuļot, uguni izslēdz.
  10. Zupu pasniedzot, pārkaisa ar zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes