Sastāvdaļas
- 3-4 kartupeļi
- 300 g tītara maltās gaļas
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 1 glāze saldā krējuma
- augu eļļa cepšanai
- zaļumi, sāls, malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo un sīki sagriež.
- Pielej 1,5-2 l ūdens un liek kartupeļus vārīties.
- Sīpolu sakapā, liek pannā, augu eļļā cepties.
- Kad sīpols ir mazliet apbrūnējis, pievieno sarīvētu burkānu, turpina cept.
- No maltās gaļas veido frikadeles (tītara gaļa ir elastīga, tai nav nepieciešams pievienot olu).
- Ceptos sīpolus un burkānus liek zupā pie kartupeļiem, kad zupa sāk vārīties pievieno frikadeles.
- Vāra 5-10 minūtes, kamēr frikadeles uzpeld.
- Nobeigumā, 5 minūtes pirms vārīšanās beigām, pievieno saldo krējumu, sāli, piparus.
- Nogaida kad zupa sāk burbuļot, uguni izslēdz.
- Zupu pasniedzot, pārkaisa ar zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!