Sastāvdaļas
- 2 olas
- 125 g miltu
- 125 g cukura
- 100 ml trekna saldā krējuma
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 6 gabaliņi+75 g piena šokolādes
- 75 g sviesta
- 1 tējkarote kakao pulvera
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - olas sakuļ ar cukuru - viendabīgā, gaisīgā masā.
- Pievieno miltus, vaniļas cukuru, saldo krējumu - turpina maisīt.
- Mazās kūku veidnītes ieziež ar sviestu, pārkaisa ar miltiem.
- Mīklu liek veidnēs, aizpildot par 2/3, jo tā pacelsies.
- Katrā veidnē, mīklas vidū liek vienu šokolādes gabaliņu.
- Krāsni sakarsē līdz 190°C temperatūrai, cep 25 minūtes.
- Gatavas kūciņas atdzesē veidnēs, tad no tām izņem un kārtīgi atdzesē.
- Gatavo glazūru - 75 g šokolādes un sviestu atsevišķi izkausē mikroviļnu krāsnī, tad tos samaisa.
- Pievieno kakao pulveri - izmaisa.
- Ar siltu glazūru pārlej kūciņas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!