Sastāvdaļas
Pankūkām:
- 375 ml piena
- 200 g miltu
- 1 ola
- 40 g cukura
- 25 ml augu eļļas
Pildījumam:
- 300 g biezpiena
- 300 ml trekna saldā krējuma
- 35 g pūdercukura
- 200 g ķiršu džema
- 100 ml ūdens
- 1 tējkarote kartupeļu cietes
- 30 g cukura
- 1/4 tējkarotes malta kanēļa
- 30 g mandeļu
Pagatavošana
- No pankūku mīklas sastāvdaļām izcep 9-10 pankūkas.
- Saldo krējumu sakuļ ar pūdercukuru un samaisa ar biezpienu.
- Saliek torti - 3 pankūkas noziež ar krēmu, 1 pankūku ar džemu, tad atkal 3 pankūkas ar krēmu, 1 pankūku ar džemu, pārējās pankūkas ar krēmu.
- Tortes sānus arī noziež ar krēmu, torti liek ledusskapī uz 2 stundām.
- Mandeles pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 5 minūtēm.
- Izmērcētām mandelēm novelk miziņu, mazliet sasmalcina blenderī.
- No ūdens, kartupeļu cietes un cukura izvāra ķīseli, nobeigumā pievieno maltu kanēli un atdzesē.
- Ar ķīseli pārlej torti, uzkaisa sasmalcinātās mandeles, liek ledusskapī uz 1 stundu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!