Sastāvdaļas
- 2 kalmāri
- 5 olas
- 100 g siera
- 2 ķiploka daiviņas
- 3 ēdamkarotes majonēzes
- pētersīļi
- desa un olīvas rotāšanai
Pagatavošana
- Kalmārus izvāra (var izmantot arī kūpinātus kalmārus).
- Izvārītos kalmārus sagriež sīkos gabaliņos.
- Olas cieti izvāra, olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
- 3 olu baltumus sarīvē, noliek malā, tie būs paredzēti rotāšanai.
- Atlikušos olu baltumus sagriež gabaliņos.
- Sieru rupji sarīvē.
- Ķiploku daiviņas saspiež ķiploku spiedē.
- Pētersīļus sakapā.
- Visas salātu sastāvdaļas samaisa, pievieno majonēzi, pieber sāli pēc garšas.
- Salātus liek traukā, pelītes formā, apkaisa ar rīvētiem olu baltumiem, rotā ar desu un olīvām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!