Sastāvdaļas
- 1 saišķītis redīsu
- 2 svaigi gurķi
- 2 tomāti
- 3-4 lapu salāti
- pētersīļi, dilles
- 100 g konservētas kukurūzas
- 200 g šķiņķa
Groziņam:
- 50-75 g Čederas siera
- 1 tējkarote augu eļļas
Mērcei:
- 200 g skābā krējuma
- 50 g persiku vai aprikozu jogurta
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 1 tējkarote sojas mērces
- 1 tējkarote franču sinepju
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Gatavo siera groziņu - sieru rupji sarīvē un vienmērīgi izkārto ar cepampapīru izklātā veidnē, kas ieziests ar augu eļļu.
- Uz 1 minūti veidni liek sakarsētā krāsnī un tad apcepto sieru ņem aiz cepampapīra galiem un uzliek virsū otrādi apgrieztai 3 litru burkai, piespiež, atdzesē.
- Gatavo mērci - samaisa mērces sastāvdaļas, mērci liek ledusskapī.
- Tomātus sagriež šķēlītēs, redīsus, gurķus - arī šķēlītēs.
- Šķiņķi sagriež plānās šķēlītēs.
- Sagrieztos dārzeņus, kukurūzu un tūtītēs satītu šķiņķi liek siera groziņā, kurā salikti lapu salāti.
- Pirms pasniegšanas, salātus pārlej ar mērci, rotā ar dārzeņiem un zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!