Sastāvdaļas
- 300 g vistas filejas
- 1 kartupelis
- 3 olas
- 300 g sēņu
- 1 sīpols
- 150 g žāvētu plūmju
- 200 g konservētu zaļo zirnīšu
- 200 g konservētas kukurūzas
- majonēze
Pagatavošana
- Vistas fileju izvāra līdz tā gatava (apmēram 15 - 20 minūtes, pievienojot ūdenim sāli).
- Izņem no katliņa un atdzesē. Atdzisušu sagriež nelielos kubikos.
- Sēnes vāra sālsūdenī 15 minūtes, pēc tam atdzesē un sagriež mazliet lielākos gabaliņos, nekā vistas fileju.
- Sēnes apcep ar smalki sagrieztiem sīpoliem, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
- Žāvētās plūmes kārtīgi nomazgā un sagriež nelielos gabaliņos.
- Kartupeli izvāra līdz gatavībai un sarīvē uz rupjās rīves.
- Var sākt veidot kārtaino salātu kārtas.
- Ņem speciālu taisnstūrveida formiņu un liek to uz šķīvja.
- Formā liek pirmo kārtu - vistas fileju, pārklāj ar majonēzi.
- Tad otro kārtu - rīvēto kartupeli, un atkal pārklāj ar majonēzi.
- Trešo kārtu - sēnes ar sīpoliem, šo kārtu ar majonēzi pārliet nevajag.
- Zaļos zirnīšus un kukurūzu atsevišķā traukā sajauc kopā, pievieno majonēzi.
- Klāj nākamo kukurūzas un zaļo zirnīšu kārtu. Pēc tam - žāvētās plūmes.
- Pārlej ar majonēzi. Un pēdējā kārta - rīvētas vārītas olas.
- Noņem speciālo formiņu, rotā un pasniedz, jo salāti „Fantāzija” ir gatavi!
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!