Sastāvdaļas
- 300 g vārītas vistas filejas
- 5 cieti vārītas olas
- 200 g zaļo zirnīšu
- 2 vārīti kartupeļi
- 3 ķiploka daiviņas
- 100 g siera
- majonēze
- olīvas bez kauliņiem
Pagatavošana
- Vistas fileju sīki sagriež.
- Kartupeļus sarīvē uz rupjas rīves.
- Ķiplokus saspiež ar ķiploku spiedi.
- Olām atdala dzeltenumus no baltumiem.
- Olu dzeltenumus sarīvē uz smalkas rīves, atsevišķā bļodā.
- Arī olbaltumus sarīvē uz smalkas rīves, atsevišķā bļodā.
- Pusi siera sarīvē uz smalkas rīves, pusi - uz rupjas rīves.
- Vistas fileju sajauc ar olu dzeltenumiem, zaļajiem zirnīšiem (trīs zirnīšus pataupa rotāšanai), kartupeļiem, ķiplokiem, rupji rīvētu sieru, pievieno majonēzi - samaisa.
- Vistas filejas maisījumu liek uz liela šķīvja, ezīša formā.
- Atsevišķā traukā samaisa smalki rīvētu sieru un olbaltumus, pievieno majonēzi. Ar šo maisījumu vienmērīgi noklāj ezīti.
- Olīvas sagriež plānās sloksnītēs.
- No olīvu sloksnītēm veido ezim adatiņas, bet no zaļajiem zirnīšiem - acis un deguntiņu.
- Šķīvi ar ezīti var rotāt ar pētersīļiem - ezītis zaļā pļavā, vai uz muguras ezim var uzlikt nelielu sēnīti(konservētu), vai blakus novietot nelielu "eglīti" no dillēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!