Salāti ar zaļumiem, tomātiem un grauzdiņiem

Salāti ar zaļumiem, tomātiem un grauzdiņiem Foto: Salāti ar zaļumiem, tomātiem un grauzdiņiem

Sastāvdaļas

  • 2 tomāti
  • 1/2 sīpola
  • 50 g bazilika
  • 2 ēdamkarotes etiķa
  • 1 bagete
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 1 ķirštomāts
  • 1 plūmjveidīgs tomāts
  • 1 ēdamkarote rukolas
  • 1 ēdamkarote pētersīļu
  • 1 ēdamkarote kindzas

Pagatavošana

  1. Tomātus sagriež uz pusēm. Ķirštomāts un plūmjveida tomāti domāti skaistumam, tos arī sagriež uz pusēm un noliek malā.
  2. Sīpolu sagriež pusgredzenos. Ar nazi smalki sakapā zaļumus.
  3. Blenderī samaļ lielos tomātus, sīpolus un zaļumus, līdz izveidojas biezenis.
  4. Ar marles palīdzību nospiež lieko sulu un iegūs biezu dārzeņu biezeni un oriģinālu dārzeņu sulu.
  5. Tieši sula būs nepieciešama kā salātu mērces pamats. Biezeni var izmantot sviestmaizēm.
  6. Bageti pārgriež uz pusēm, katru pusi iesmērē ar olīveļļu un ierīvē ar ķiploku.
  7. Bageti sagriež lielos gabaliņos. Pārkaisa zaļumus un kaltē cepeškrāsnī.
  8. Uz trauka kārto tomātu pusītes, zaļumus, bagetes gabaliņus.
  9. Pārlej salātus ar olīveļļu, sajauktu ar dārzeņu sulu, kura tika iegūta iepriekš.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes