Sastāvdaļas
- 300 g liellopa gaļas
- 500 g zaļo pākšu pupiņu
- kausēta sviesta un augu eļļas maisījums cepšanai
- nedaudz kinzas
- 1/2 sīpola
Marinādei:
- 5-6 ēdamkarotes sojas mērces
- 3 ēdamkarotes rīsu vai balzamiko etiķa
- 1 tējkarotes medus
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- svaigi vai kaltēti čili pipari (pēc garšas)
Pagatavošana
- Liellopa gaļu apcep uz pannas, sviesta un augu eļļas maisījumā, uz lielas uguns, no abām pusēm.
- Uzkarsē krāsni līdz 180°C temperatūrā.
- Gaļu liek ieeļļotā veidnē un cep 20 minūtes (ja gaļas gabals ir lielāks, tad cep ilgāk).
- Zaļās pākšu pupiņas sagriež, liek verdošā, sālsūdenī, pievieno 1/2 tējkarotes sodas, un vāra 7-8 minūtes.
- Notecina pupiņām ūdeni, liek pupiņas aukstā, ledainā ūdenī (var pievienot ūdenim ledu), patur, un notecina ūdeni.
- Samaisa visas marinādes sastāvdaļas.
- Liellopa gaļu sagriež gabaliņos, liek bļodā, uzlej marinādi - samaisa.
- Gaļai pievieno pupiņas, samaisa, uzkaisa sakapātu sīpolu un sīki sagrieztu kinzu.
- Var marinādei pievienot sakapātus ķiplokus, bet tad nevajag sīpolu.
- Salātus var pasniegt uzreiz - istabas temperatūrā, vai likt ledusskapī uz nakti, un pasniegt aukstus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!