Salāti ar liellopa gaļu taizemiešu gaumē

Salāti ar liellopa gaļu taizemiešu gaumē Foto: Salāti ar liellopa gaļu taizemiešu gaumē

Sastāvdaļas

  • 300 g liellopa gaļas
  • 500 g zaļo pākšu pupiņu
  • kausēta sviesta un augu eļļas maisījums cepšanai
  • nedaudz kinzas
  • 1/2 sīpola

Marinādei:

  • 5-6 ēdamkarotes sojas mērces
  • 3 ēdamkarotes rīsu vai balzamiko etiķa
  • 1 tējkarotes medus
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • svaigi vai kaltēti čili pipari (pēc garšas)

Pagatavošana

  1. Liellopa gaļu apcep uz pannas, sviesta un augu eļļas maisījumā, uz lielas uguns, no abām pusēm.
  2. Uzkarsē krāsni līdz 180°C temperatūrā.
  3. Gaļu liek ieeļļotā veidnē un cep 20 minūtes (ja gaļas gabals ir lielāks, tad cep ilgāk).
  4. Zaļās pākšu pupiņas sagriež, liek verdošā, sālsūdenī, pievieno 1/2 tējkarotes sodas, un vāra 7-8 minūtes.
  5. Notecina pupiņām ūdeni, liek pupiņas aukstā, ledainā ūdenī (var pievienot ūdenim ledu), patur, un notecina ūdeni.
  6. Samaisa visas marinādes sastāvdaļas.
  7. Liellopa gaļu sagriež gabaliņos, liek bļodā, uzlej marinādi - samaisa.
  8. Gaļai pievieno pupiņas, samaisa, uzkaisa sakapātu sīpolu un sīki sagrieztu kinzu.
  9. Var marinādei pievienot sakapātus ķiplokus, bet tad nevajag sīpolu.
  10. Salātus var pasniegt uzreiz - istabas temperatūrā, vai likt ledusskapī uz nakti, un pasniegt aukstus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes