Sastāvdaļas
Mīklai:
- 200 g kviešu miltu
- 50 g auksta margarīna
- 100 g auksta biezpiena
Pildījumam:
- 250 g brokoļu
- 250 g spinātu lapu
- 60 g mandeļu
- 1 sarīvēta ķiploka daiviņa
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1/2 tējkarotes melno piparu
- 120 g rīvēta siera
Mērcei:
- 2 olas
- 200 g piena vai saldā krējuma
Pagatavošana
- Mīklas sastāvdaļas samaisa mikserī vai sakapā ar nazi.
- Izveido kukulīti. Liek plastmasas maisiņā un uz stundu novieto aukstumā.
- Mīklu izveltnē un iespiež kūkas formā (diametrs 25 cm). Mīklu sadursta un pēc 10 minūtēm no iekšpuses piespiež malām ar alumīnija folija strēmelīti. Liek krāsnī 200 °C temperatūrā uz 10 minūtēm. Noņem foliju, kūku atdzesē.
- Noskalo un sadala brokoļus. Vāra, līdz tie gandrīz gatavi. Notecina.
- Spinātus uzkarsē. Caurdurī notecina un liek kūkas pamatnē. Uzkarsē, nomizo un saberž mandeles.
- Mandeles un brokoļus liek virs spinātiem. Pārkaisa ar ķiploku, sāli, pipariem un rīvēto sieru.
- Visam pārlej ar pienu sakultas olas.
- Cep krāsns apakšējā daļā 200 °C temperatūrā 25 - 30 minūtes, līdz pildījums sabiezējis un ieguvis skaistu krāsu.
- Pasniedz ar salātiem. Kā piedeva noderēs kūpināts šķiņķis vai žāvēta zivs.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!