Sastāvdaļas
- 1 apaļā baltmaize
- 3 cieti vārītas olas
- 150 g krēmsiera
- 125 ml skābā krējuma
- 125 g majonēzes
- 2 tējkarotes vieglu sinepju
- 150 g plāni sagriezta kūpināta laša
- 150 g vārītu, attīrītu garneļu
- 1 citrona miza
- 2 ēdamkarotes citrona sulas
- 2 šķēlītēs sagriezti gurķi
- sakapātas dilles, loki
- pipari, sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Maizei nogriež virsmiņu, sagriež 3 kārtās (biskvītos).
- Majonēzi samaisa ar skābo krējumu.
- Olas sīki sakapā, samaisa ar 2 ēdamkarotēm majonēzes-skābā krējuma maisījuma, pievieno sinepes, sāli, piparus.
- Apakšējo maizes biskvītu noziež ar plānu skābā krējuma-majonēzes kārtiņu.
- Virsū klāj olu masu, izlīdzina.
- Liek virsū otru maizes biskvītu.
- Bagātīgi uzklāj krēmsieru, pārkaisa ar dillēm.
- Izkārto laša gabaliņus, aprasina ar citrona sulu, uzber sāli, piparus, liek virsū trešo maizes biskvītu.
- Trešo biskvītu un tortes sānus noziež ar skābā krējuma un majonēzes maisījumu.
- Vidū izkārto garneles, malās - gurķu šķēlītes.
- Lokus ar dillēm samaisa kopā un liek uz tortes sāniem.
- Gatavu torti liek ledusskapī uz 2 stundām.
- Negatavojiet torti ātrāk, kā 12 stundas pirms pasniegšanas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!