Šakšuka - izraēliešu ēdiens

Šakšuka - izraēliešu ēdiens Foto: Šakšuka - izraēliešu ēdiens

Sastāvdaļas

  • 100 g sīpolu
  • 30 ml augu eļļas
  • 1 sarkanā paprika
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 400 g tomātu
  • 1 tējkarote jūras sāls
  • 1/2 tējkarotes kurkumas
  • 1/2 tējkarotes ķimeņu
  • 1/4 tējkarotes malta čili pipara
  • 4 olas
  • 1/4 tējkarotes maltu melno piparu
  • 20 g pētersīļu

Pagatavošana

  1. Sīki sakapātus sīpolus apcep.
  2. Pievieno gabaliņos sagrieztu papriku.
  3. Kad paprika ir kļuvusi mīksta, pievieno sakapātus ķiplokus.
  4. Tomātus blanšē verdošā ūdenī, novelk miziņu, sagriež gabaliņos, pievieno dārzeņiem pannā, uzber sāli, garšvielas.
  5. Kad maisījums sāk vārīties, izveido tajā 4 padziļinājumus, katrā iesit 1 olu.
  6. Turpina gatavot uz lēnas uguns, kamēr olas ir gatavas, katrai olai uzber mazliet sāls, maltus melnos piparus.
  7. Pasniedz, pārkaisītu ar sakapātiem pētersīļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes