Safrāna – šokolādes kūka

Safrāna – šokolādes kūka Foto: Safrāna – šokolādes kūka

Sastāvdaļas

Kūkai:
  • 100 g sviesta
  • 200 g baltās šokolādes
  • 3 olas
  • 50 ml cukura 
  • 2 ēd.k. Santa Maria vaniļas cukura 
  • 3 ēd.k. gaišā cukura sīrupa 
  • 1 paciņa Santa Maria safrāna 
  • smalki sarīvēta laima miziņa 
  • šķipsniņa sāls 
  • 150 ml kviešu miltu 
Brūkleņu krēmam: 
  • 250 ml 35% saldā krējuma 
  • 100 ml svaigā brūkleņu ievārījuma 

Pagatavošana

  1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 175 ° C. 
  2. Izkausējiet sviestu, noceliet no plīts un pievienojiet šokolādi. 
  3. Saputojiet olas, cukuru un vaniļas cukuru. Pievienojiet sīrupu, safrānu, laima miziņu un sāli. 
  4. Šokolādes un sviesta maisījumu lejiet klāt olu maisījumam. Iesijājiet miltus. 
  5. Masu lejiet ietaukotā formā un cepiet cepeškrāsnī 20-25 min. Gatavai kūkai ir jābūt mazliet lipīgai. 
  6. Pasniedziet atdzesētu ar brūkleņu un putukrējuma krēmu.
Recepti piedāvā: Santa Maria Latvija

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes