Sastāvdaļas
- 4 olu dzeltenumi
- 90 g cukura
- 85 ml sausa baltvīna vai šampānieša
- 5 g ruma vai konjaka
- 350 g mango
- 1 banāns
- 4 zemenes
- 20 ml laima sulas
Pagatavošana
- Mango nomizo, sagriež gabaliņos.
- Banānu sagriež gabaliņos.
- Zemenes sagriež ceturtdaļās.
- Visus augļus un ogas samaisa ar laima sulu, liek 2 traukos.
- Gatavo sabaijonu - olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, izmantojot putojamo slotiņu, pievieno alkoholu.
- Vidēji lielu katliņu liek uz uguns, sabaijona krēmu liek metāla bļodā, ūdens peldē nepārtraukti kuļ.
- Kad masa kļūst gaisīga un balta, un, nenotek no karotes, krēmu noņem no uguns.
- Ar krēmu pārlej augļus, apdedzina ar šķiltavām.
- Saldo ēdienu pasniedz rotātu ar svaigām ogām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!