Sabaijona mākonis ar svaigu mango un zemenēm

Sabaijona mākonis ar svaigu mango un zemenēm Foto: Sabaijona mākonis ar svaigu mango un zemenēm

Sastāvdaļas

  • 4 olu dzeltenumi
  • 90 g cukura
  • 85 ml sausa baltvīna vai šampānieša
  • 5 g ruma vai konjaka
  • 350 g mango
  • 1 banāns
  • 4 zemenes
  • 20 ml laima sulas

Pagatavošana

  1. Mango nomizo, sagriež gabaliņos.
  2. Banānu sagriež gabaliņos.
  3. Zemenes sagriež ceturtdaļās.
  4. Visus augļus un ogas samaisa ar laima sulu, liek 2 traukos.
  5. Gatavo sabaijonu - olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, izmantojot putojamo slotiņu, pievieno alkoholu.
  6. Vidēji lielu katliņu liek uz uguns, sabaijona krēmu liek metāla bļodā, ūdens peldē nepārtraukti kuļ. 
  7. Kad masa kļūst gaisīga un balta, un, nenotek no karotes, krēmu noņem no uguns.
  8. Ar krēmu pārlej augļus, apdedzina ar šķiltavām.
  9. Saldo ēdienu pasniedz rotātu ar svaigām ogām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes