Rupjmaizes biskvīts

Rupjmaizes biskvīts Foto: Rupjmaizes biskvīts

Sastāvdaļas

  • 3 olas
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze rupjmaizes rīvmaizes
  • šķipsniņa sāls
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 2 saberztas krustnagliņas
  • 1/2 glāzes salda sarkanvīna
  • putukrējums pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  2. Olu dzeltenumus sajauc ar cukuru un kuļ, līdz masa kļūst gandrīz balta un gaisīga.
  3. Olu baltumus ar šķipsniņu sāls sakuļ stingrās putās.
  4. Olu dzeltenumus sajauc ar rīvmaizi, kanēli, krustnagliņām, uzmanīgi iecilā sakultos olu baltumus.
  5. Masu liek ietaukotā tortes veidnē, izlīdzina ar karoti, liek cepeškrāsnī un cep apmēram 20 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna.
  6. Gatavību pārbauda ar koka iesmiņu.
  7. Gatavam biskvītam uzlej mazliet sarkanvīna un pasniedz ar putukrējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes