Sastāvdaļas
- 3 olas
- 1 glāze cukura
- 1 glāze rupjmaizes rīvmaizes
- šķipsniņa sāls
- 1 tējkarote kanēļa
- 2 saberztas krustnagliņas
- 1/2 glāzes salda sarkanvīna
- putukrējums pasniegšanai
Pagatavošana
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Olu dzeltenumus sajauc ar cukuru un kuļ, līdz masa kļūst gandrīz balta un gaisīga.
- Olu baltumus ar šķipsniņu sāls sakuļ stingrās putās.
- Olu dzeltenumus sajauc ar rīvmaizi, kanēli, krustnagliņām, uzmanīgi iecilā sakultos olu baltumus.
- Masu liek ietaukotā tortes veidnē, izlīdzina ar karoti, liek cepeškrāsnī un cep apmēram 20 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna.
- Gatavību pārbauda ar koka iesmiņu.
- Gatavam biskvītam uzlej mazliet sarkanvīna un pasniedz ar putukrējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!