Sastāvdaļas
Mīklai:
- 250 g miltu
- 20 g svaiga rauga
- 30 g cukura
- 125 g silta piena
- 40 g mīksta sviesta
- šķipsniņa sāls
- 1 citrona miziņa
- 1 olas dzeltenums
Magoņu sēklu pildījumam:
- 110 ml piena
- 75 g magoņu sēklu
- 40 g medus
- 1 ēdamkarote rīvmaizes
Biezpiena pildījumam:
- 20 g sviesta
- 65 g cukura
- 1 ola
- 200 g biezpiena
- 1 ēdamkarote ruma
- 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
- 150 g džema
- 1 olas dzeltenums un mazliet piena pārziešanai
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - mazliet miltu samaisa ar cukuru, raugu, 50 ml silta piena, uzliek vāku un atstāj uz 15 minūtēm.
- Tad pievieno atlikušās sastāvdaļas un samīca mīklu.
- Mīklu turpina mīcīt 10 minūtes, tad uzklāj drānu un atstāj siltā vietā 1-1,5 stundas rūgt.
- Mīklai jāuzrūgst 2 reizes vairāk.
- Gatavo pildījumu - pienu ar magoņu sēklām, medu uzvāra, noņem no uguns, uzliek vāku un atstāj uz 30 minūtēm, lai magoņu sēklas kārtīgi iztvaicējas.
- Pievieno rīvmaizi un samaisa.
- Atsevišķi samaisa siltu sviestu ar biezpienu, cukuru, olu, pievieno rumu, kartupeļu cieti - samaisa.
- Mīklu izrullē taisnstūrī, 3 mm biezumā un liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru.
- Mīklu noziež ar džemu, tad magoņu sēklu pildījumu, tad biezpiena pildījumu, satin ruleti, bet ne pārāk cieši.
- Satīto ruleti veidnē, patur istabas temperatūrā 30-40 minūtes, tad virsmu noziež ar sakultu olas dzeltenumu un pienu.
- Cep 170°C temperatūrā, 25 minūtes, kamēr parādās brūngana garoziņa.
- Ruleti atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru, ja vēlas var pārliet ar ruma glazūru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!